Arboristi on puiden asiantuntija – tutustu puutietoon

Mielenkiintoisia aiheita puiden hoitoon & kuntoon liittyen

Arboristi tarkoittaa koulutettua puunhoitajaa, jonka työnkuvaan kuuluvat kaikki työvaiheet puun elämänkaaren aikana. Arboristi työskentelee pääasiassa rakennetun ympäristön puuston parissa eli esimerkiksi kaupunkien keskustoissa, puistoissa ja viheralueilla, taloyhtiöiden pihoilla sekä tietysti myös yksityisten kotitalouksien apuna. Meillä Puunhoitajien Oy:ssä työskentelee kokeneita arboristeja, joilta monipuoliset puunhoitotyöt aina lehvästön trimmauksesta puunkaatoon luonnistuvat monivuotisella kokemuksella.

Puiden hoito ja kuntotutkimus

Kartuta tietoasi puista

Puilta vaaditaan paljon rakennetussa ympäristössä. Niiden on kestettävä ympärillä tapahtuva rakentaminen, kolhut, leikkaukset ja muut ympäristön tuomat paineet. Puita istutettaessa taasen on hyvä tietää niiden kasvupaikkavaatimukset, tuleva koko ja ikä sekä kestävyys erilaisia sienitauteja ja tuholaisia vastaan.

Kokosimme puutietoutta muutamalta eri aihealueelta:

Sivustoltamme löydät myös runsaasti tietoa palveluistamme sekä ohjeet omatoimiseen puun kuntotutkimukseen. Arboristi on oikea henkilö antamaan lopullisen ja oikeellisen arvion, mutta puiden kuntoa kannattaa tietysti aina myös itse tarkkailla – se on paitsi hyödyllistä, myös mielenkiintoista puuhaa. 

Hoitosopimus – joustava ratkaisu taloyhtiöille ja kunnille

Puiden hoitosopimus on joustava tapa pitää huolta piha-alueiden, puistojen ja muiden taloyhtiön tai julkisten viheralueiden puustosta. Voimme sopia esimerkiksi säännöllisestä trimmauksesta, jokakeväisestä oksienleikkuusta, vanhempien puiden kunnon tarkkailusta ja niin edelleen.  Kysy yksilöllistä tarjousta – ensimmäinen arviointikäynti on ilmainen!